Davkov dovolj, sledijo rezi v javni sektor

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Minister napoveduje še en davek - na nepremičnine, nato pa krčenje izdatkov v javnem sektorju.
Oglej si celoten članek

Minister za finance Uroš Čufer meni, da smo gospodarstvo v Sloveniji dovolj obremenili z davki. "Tisto, kar se bo dogajalo na konsolidaciji, se bo moralo dogajati na strani izdatkov v javnem sektorju," je za medije povedal ob robu Strateškega foruma Bled. Ključna se mu zdi sanacija bančnega sistema. 

Jeseni pričakuje pozitivno oceno Evropske komisije glede ukrepanja Slovenije. Od maja, ko je vlada v Bruselj poslala program stabilnosti, se je po njegovem mnenju zgodilo kar veliko stvari, večjih odstopanj od terminskega načrta pa ne vidi.

Rebalans državnega proračuna za letos je državni zbor že sprejel, prav tako je vlada z julijem dvignila DDV. "Ostaja nam še uvedba davka na nepremičnine. To se bo v teh dneh začelo znova dogajati, potem pa smo bolj ali manj prišli do položaja, ko je glavnina za letos predvidenih ukrepov tudi dejansko sprejeta," je dejal.

"Mislim, da smo potem prišli v položaj, ko bomo morali davčne zadeve stabilizirati, da ne bomo več smeli delati na strani davkov," je bil jasen Čufer. Meni, da gospodarstvo potrebuje stabilno poslovno okolje, česar nenehno spreminjanje davkov po njegovem ne zagotavlja. "Tisto, kar se bo dogajalo na konsolidaciji, se bo moralo dogajati na strani izdatkov v javnem sektorju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • mph
    09:43 4. September 2013.

    V zdravstvu je kvečjemu premalo zaposlenih, če želimo ohraniti standarde, ki smo jih imeli do sedaj. Če pa sledimo kapitalistični …

  • mph
    09:41 4. September 2013.

    Ne, ne bom ISTE. Osebno bom TRS. Vsaj večina jih je tam poštenjakov. Rabili pa bodo ekonomiste in druge strokovnjake …

  • 22:13 3. September 2013.

    So rekli, da je treba povečati prihodkovno stran bilance!?<br /><br />Uroš Čufer samo piši, radičemo i po kiši. <br />Ako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.