"Dars nujno potrebuje denar"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Darsu je treba nemudoma zagotoviti dodatne finančne prilive, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Samo Omerzel.
Oglej si celoten članek

Sporočilo je prišlo po tem, ko je vlada zaradi burnega odziva preložila odločanje o podražitvi vinjet (letna naj bi se s 95 podražila na 110 evrov). 

Na ministrstvu opozarjajo, da so razmere v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) katastrofalne. Prihodnje leto bi moral vrniti 365 milijonov evrov posojil, kar je 70 milijonov evrov več, kot ima vseh prihodkov. Po vseh drugih stroških Darsu sicer za vračanje posojil na leto ostane okrog 120 milijonov evrov, a bi moral poleg najproblematičnejšega prihodnjega leta Dars do leta 2020 vsako leto bankam vrniti več kot 200 milijonov evrov. Za vsa posojila Darsa jamči država. 

Manj tovornjakov

S cestninami je Dars lani pobral 295 milijonov evrov, od tega 137 z vinjetami in 156 od tovornih vozil. Vinjet so prodali za slaba dva milijona evrov več kot leto prej, od tovornjakarjev pa so pobrali pet milijonov evrov manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 13:03 5. Junij 2018.

    Ste poskušali pridobiti posojila od bank brez uspeha? Ali nujno potrebujete denar, da bi se izognil dolgu? Potrebujete denar za …

  • 01:10 2. November 2014.

    Jaz sem Gospod Harry Fragnad zastopnik uprave vesolja. Posojilodajalci so certificirani posojilodajalcev. Ste izgubili spanec ponoči zaskrbljujoče, kako priti legitimno …

  • 01:09 2. November 2014.

    Dober dan, moje dame in gospodje, jaz sem Ugleden, Legitimno in akreditirani denarja posojilodajalcem. Jaz posojam denar ven, da posamezniki, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.