Dan v znamenju prostovoljstva

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Tudi v Sloveniji danes obeležujemo mednarodni dan mladih prostovoljcev.
Oglej si celoten članek

Dan mladih prostovoljcev je vsakoletna kampanja, ki postavi v ospredje milijone mladih, ki vsak dan s svojim delom izboljšujejo svet. Dan predstavlja največji prostovoljski dogodek na svetu ter hkrati edini prostovoljski dogodek, ki je posvečen mladim. Vsako leto praznovanja potekajo v stotih državah po svetu – letos bodo zaznamovala današnji dan in konec tedna.

"Slovenska filantropija želi ob tem dnevu opozoriti na pomemben doprinos, ki ga v naši družbi kot prostovoljci že leta ustvarjajo mladi. Dragoceni so vsi tisti mladostniki, ki so pobudniki lokalnih prostovoljskih akcij, mladi, ki v svoje okolje prinašajo spremembe, mladi, ki se odzovejo na potrebe sovrstnikov ali ljudi v stiski," sporočajo iz Slovenske filantropije.   

Slovenska filantropija prostovoljstvo v šolah spodbuja od leta 2006, ko so začeli delovati. Letos prostovoljstvo spodbujajo z izobraževanjem pedagoških delavcev v projektu Prostovoljstvo – krepitev vrednot nenasilja.

Kako je videti delo prostovoljca? Preberite članek "Vložiš malo, dobiš pa veliko".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.