Da prenovljeni sodni zakonodaji

Foto: <slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan
Foto: <slovenija> 29.10.07, sodna dvorana, sodnisko kladivo, kladivo, foto Dejan
Noveli zakona o sodiščih se v DZ obeta podpora
Oglej si celoten članek

Kot so pokazale predstavitve stališč poslanskih skupin, se noveli zakona o sodiščih v prvem branju obeta podpora, a so v SD opozorili, da bo treba v nadaljevanju doreči pristojnosti nadzorne službe ministrstva.

Kot je v predstavitvi novele povedal minister za pravosodje Senko Pličanič, skušajo z novelo zakona o sodiščih in novelo zakona o sodniški službi, ki jo bo DZ prav tako obravnaval danes, uresničiti zavezo, ki sta jo vlada in sodstvo dala državljanom, namreč da se bodo do 1. marca prihodnje leto sodni zaostanki radikalno skrajšali.

Novela tako po njegovih besedah zasleduje predvsem večjo učinkovitost sodišč, ki jo bo ministrstvo med drugim skušalo doseči z nadzorno službo, ki bo delovala na ministrstvu, in bo preverjala, kako sodišča izpolnjujejo letne plane. Na drugi strani novela povečuje pristojnosti predsednikov sodišč in pristojnosti vrhovnega sodišča.

Minister poudarja, da gre pri obeh novelah za prvo fazo zakonskih sprememb, ki jim bodo sledili še drugi zakonski predlogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.