Črnograditeljem v Tomačevem elektrike niso izkopili

Foto: S. H. H.
Foto: S. H. H.
Črnograditelji naj bi elektriko preko Javne razsvetljave dobivali še pol leta.
Oglej si celoten članek

Črnograditelje v Tomačevem je danes obiskal inšpektor RS za infrastrukturo, vendar odklopa elektrike, ki jo prebivalci odjemajo preko podjetja Javna razsvetljava, ni odredil. Dobavo elektrike preko Javne razsvetljave naj bi podalšali še za pol leta.

Agregat nasilno zavrnili

Javna razsvetljava je elektriko črnograditeljem začela dobavljati po propadu podjetja Gradiant, vendar črnograditelji za to nimajo pravne podlage. Po dogovoru z Mestno občino Ljubljana (MOL) ter Elektra Ljubljana naj bi včeraj naselju postavili agregat, kar pa so prebivalci nasilno zavrnili, grozili s protestom pred vlado in celo "zažigom Ljubljane". Razlog, zakaj nočejo agregata, ni znan.

"Črnograditelji so kršili zakonodajo in nas s tem pahnili v tako situacijo. Če bi vsi dražavljni Slovenije ravnali tako, bi bil v državi kaos," je za sinočno oddajo 24ur zvečer povedal Andrej Ribič iz Elektra Ljubljana.

Postopki za legalizacijo črnih gradenj

V Tomačevem je trenutno evidentiranih 43 pobud za spremembo namembnosti zemljišča, obravnavalo pa se jih bo v sklopu sprememb prostorskega načrta MOL, ki se ga bo sprejemalo oktobra. Spremenjen prostorski načrt bo tudi pravna podlaga za začetek postopka priprave za legalizacijo objektov.

dežurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 15:53 11. Junij 2015.

    Prej bodo tomaĆevcem legalizirali travi, kot pa bajte..

  • 15:51 11. Junij 2015.

    Meni pri vseh plačanih obveznosti do države..!! plačilo ene- dveh položnic vse izklopijo z dodatnimi stroški_ odklop- priklop.. !! ŽAL.. …

  • 14:18 11. Junij 2015.

    buldožerje pa bagerje u akcijo, pa sam ruši po hitrem postopku, brez debate...pa še specjalce nej prpelejo zravn da jim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.