Črni časi za študente

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Manj denarja in povpraševanja. Več neplačnikov. Prednjači delo v strežbi.
Oglej si celoten članek
Letos bi praznovali 50. obletnico obstoja servisa. To bo najbrž pogreb.
Marjan Krajnc

Vedno manj je prostega dela za študente, tudi plačani smo v zadnjem času manj," nas je opozorila študentka Alenka iz Maribora.

Kriza se pozna
Kriza in recesija v Mariboru se poznata tudi na trgu študentskega dela. “Urne postavke za študente so začele padati oktobra. Ta mesec so se nekoliko ustalile. Vse to so posledice krize in zategovanja pasu v več podjetjih tu na Štajerskem,” je za Žurnal24 pojasnil Franci Lakoše, lastnik študentskega servisa Alt Lakoše iz Maribora. Dodal je, da je med deli velik upad po potrebi študentske pomoči v prodaji, saj se trgovine v Mariboru zapirajo kot po tekočem traku.

Postavke tudi za petino nižje
Še ostreje pa je na trenutno slabo stanje na trgu študentskega dela v Mariboru in okolici opozoril Marjan Krajnc, lastnik Študentskega servisa Maribor: "Tudi neplačnikov je vedno več. Stanje se slabša. Če bo sprejet zakon o malem delu, ki je ena izmed velikih neumnosti te vlade, pa bodo mladi tako životarili." Poznavalci pravijo, da so se v zadnjih mesecih urne postavke študentskega dela znižale tudi za 20 odstotkov. Ker razen v strežbi ni ponudbe novih del, pa se marsikateri študent, ki se je kelnarjenja v boljših časih otepal, zdaj odloči poseči tudi po zadnjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.