Cestarji bodo stavkali

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ker tudi po dveh mesecih ni plač, so pri Cestnem podjetju Ljubljana napovedali stavko.
Oglej si celoten članek

Cestno podjetje Ljubljana (CPL) zaposlenim dolguje plače za dva meseca, zato se je stavkovni odbor pri sindikatu Pergam na popoldanskem sestanku odločil, da v ponedeljek izvedejo stavko.

CPL zaposlenim dolguje plače za avgust in september, 15. novembra pa bi jim morali izplačati že plače za oktober.

Če podjetje delavcem plač za vse tri mesece ne bo izplačalo do 18. novembra, bodo vložili predlog za stečaj družbe, je pojasnil sindikalist.

Blokirani računi

CPL ima sicer po podatkih, dostopnih na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), zaradi pomanjkanja sredstev na računu za poplačilo obveznosti blokirane račune pri vseh sedmih bankah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.