Čebulj Virantu dal košarico

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Razrez funkcij v prihodnji vladni koaliciji še ni dokončen, odprte so prav vse funkcije, je pojasnil predsednik Liste Virant Gregor Virant. Janez Čebulj je medtem odklonil mesto ministra za pravosodje in javno upravo.
Oglej si celoten članek

Čebulj je za Televizijo Slovenija, Pop TV in Svet na Kanalu A potrdil, da je Virantu sporočil, da resorja ne bo prevzel, ker se ne počuti kompetentnega za področje plačne politike.

"Moj poglavitni zadržek je bil ta, da se ne čutim dovolj kompetentnega za sistem javnih plač, ki ga je pravzaprav vzpostavil Virant. Tudi zato se mi zdi, da bi bilo najbolje, da bi Virant prevzel ta resor," je za Pop TV dejal Čebulj.

Virant: Odprte so vse funkcije

Kot pravi Virant, ni nobena skrivnost, da si njegova lista želi prevzeti ministrstvo za pravosodje in javno upravo ter ministrstvo za finance, zanima pa jih tudi mesto predsednika DZ.

"Smo stranka z osmimi poslanci, če to dosežemo, je to za nas zelo velik dosežek in imamo velik vpliv v koaliciji," pravi Virant.

Ob tem ponavlja, da so, dokler ne bo uradnega predloga za sestavo nove vlade, odprte še prav vse funkcije. O tem se bodo v stranki še pogovarjali in se odločili, katere so strateško pomembne pozicije.

Virant: Ne moremo siliti drugih strank

Glede na to, da so v stranki ves čas zatrjevali, da največja koalicijska stranka ne sme voditi notranjega in pravosodnega ministrstva, pa bi bilo po Virantovih besedah "absolutno bolje, da najmočnejša koalicijska stranka ne obvladuje ministrstva za notranje zadeve".

A, kot pravi, kot ena od koalicijskih partneric ne morejo siliti nobene druge stranke, da prevzame to ministrstvo.

Kot pravi, se vsi zavedajo dejstva, da je kandidat za predsednika vlade v sodnem postopku in da to tako zanj kot celotno vlado predstavlja določen deficit. Zato je pomembno, da njihova stranka vztraja pri vodenju pravosodnega ministrstva, je še dejal. Poleg tega je Janez Janša zagotovil, da se bo umaknil z vseh političnih funkcij, če bo pravnomočno obsojen. "To nam zadošča," dodaja Virant.

Sobotno glasovanje ni problematično

Zaradi nedorečenosti kadrovskega razreza sicer sobotno glasovanje o mandatarju po Virantovih zagotovilih ni prav nič problematično. Ključno je namreč, da so uskladili vsebino koalicijske pogodbe in se dogovorili, da vložijo predlog za imenovanje mandatarja. Janša tako v soboto lahko računa na 52 poslanskih glasov, je prepričan Virant.

Ni pa želel komentirati razlogov, zaradi katerih se je Jani Soršak odločil, da ne bo kandidiral za nobeno izmed funkcij v vladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 07:11 28. Januar 2012.

    zelo nekorekten članek, Viranta mediji napadajo, še preden je začelo teči 100 dni;<br />Čebulj je neverodostojna oseba, sramotno in bebasto …

  • 23:45 27. Januar 2012.

    folk, folk, folk....kwa se pizdite tuki, k sam čas zabijamo v brezveze!!!!<br />kaj pa če bi mi en protest naredil??????<br …

  • 23:18 27. Januar 2012.

    Barabini niti začeli še niso delati, pa vendar je že na dlani, kako se bodo naslednja štiri leta delali norca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.