“Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”

Foto: EPA
Foto: EPA
V Berlinu te dni poteka ena največjih turističnih borz na svetu, ITB Berlin. Slovenija navdušuje z aktivnimi počitnicami.
Oglej si celoten članek

Na berlinskem turističnem sejmu, ki letošnje leto poteka že 50-tič zapored, se letos predstavlja več kot 10 tisoč razstavljalcev iz 187 držav sveta. Med njimi se za naklonjenost turistov potegujejo tudi države, ki so bile v zadnjih mesecih tarča terorističnih napadov.

Turistični delavci opažajo, da se turisti širom sveta raje odločajo za “varnejše” destinacije. Lepo pozornost na sejmu doživlja tudi Slovenija.

Priznanja Sloveniji

V okviru letošnje turistične borze ITB Berlin je Slovenija prejela priznanje PATWA za najhitreje razvijajočo se turistično destinacijo. Priznanje je v okviru borze ITB ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Zdravku Počivalšku izročil Taleb Rifai, generalni sekretar Svetovne turistične organizacije (UNWTO), ki je ob tej priložnosti Slovenijo izpostavil s sledečimi besedami: "Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli."

Foto: STO ITB Berlin, Priznanje Sloveniji

Slovenska turistična organizacija je s strani mednarodne strokovne komisije prejela tudi nagradi za promocijska video-oglasa, in sicer za video-oglas Povabilo v Slovenijo in video-oglas Povabilo v Slovenijo s Perpetuum Jazzile.

 Predstavitev obeh promocijskih oglasov na turistični borzi ITB Berlin ter podelitev priznanj je za promocjo Slovenije in slovenskega turizma velikega pomena ne samo na nemškem, temveč tudi na globalnih trgih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:33 11. Marec 2016.

    Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”......potem veste kako delavec priživi z minimalcem 600€ na mesec,stem da:vozi avto starega …

  • Če misliš da je v drugje mnogo bolje razen nekaterih izjem se motiš :)

  • 19:57 11. Marec 2016.

    “Če še niste obiskali Slovenije, še niste živeli”.............\s\sRAZMIŠLJANJA O SLOVENIJI V ČLANKU AMERIŠKEGA NOVINARJA <br />Obstaja država v Evropi, pod …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.