Cariniki zasegli 83 pušk in 60 tisoč cigaret

Foto: Carinska uprava RS Gruškovje Foto: Carinska uprava RS Lormanje
Mariborski cariniki so sredi marca na počivališču Lormanje v avtomobilu Madžara našli kar 83 zračnih pušk ter še pet zračnih pištol in 100 daljnogledov za puške. Na mejnem prehodu Gruškovje pa so cariniki pred dnevi v avtomobilu hrvaškega državljana našli preko 60.000 cigaret različnih znamk.
Oglej si celoten članek

Cariniki Mobilnega oddelka Carinskega urada Maribor so 19. marca na avtocestnem počivališču Lormanje pri pregledu osebnega vozila z madžarsko registracijo našli 83 zračnih pušk, pet zračnih pištol kitajske izdelave in 100 daljnogledov za zračne in malokalibrske puške. Ker voznik ni znal pojasniti, kdo je prejemnik tega blaga v Sloveniji in ali so bile puške sproščene v prost promet v Evropsko unijo, so blago zasegli in zoper Madžara sprožili postopek zaradi carinskega prekrška, o dogodku pa so obvestili tudi policijo, so danes sporočili iz Carinske uprave RS.

Prejšnji torek pa so mariborski cariniki med poostreno carinsko kontrolo ob vstopu na mejnem prehodu Gruškovje v osebnem vozilu državljana Hrvaške našli 303 zavojev oziroma 60.600 cigaret znamk Marlboro, Winston, Lucky strike in Memphis s srbskimi tobačnimi znamkicami. Cigarete so bile skrite v več predelanih prostorih. Cariniki so zasegli vozilo in neprijavljene cigarete, zoper voznika pa so uvedli postopek o prekršku, so še zapisali na carinski upravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.