Brnik čaka na ministra, ta na Maribor

Foto: Žurnal24
Prometno ministrstvo pred podpisom odločbe o začasnem preklicu dovoljenja o obratovalnem času brniškega letališča še vedno čaka na ustrezna zagotovila z mariborskega letališča.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, je Petrol minuli teden z Aerodromom Maribor sklenil dogovor, po katerem bo pomagal montirati ustrezno opremo, da bo lahko na letališču potekalo varno točenje kerozina v potniška letala.

Ustrezna varnostna zagotovila so tudi pogoj, ki ga prometno ministrstvo postavlja za začasni preklic navedenega dovoljenja, na podlagi katerega bo lahko promet z Brnika prevzelo letališče v Slivnici pri Mariboru. Aleksander Salkič s Petrola nam je povedal, da dela na mariborskem letališču potekajo po načrtih, zaradi odsotnosti direktorja Matjaža Sonca pa nam v Mariboru niso mogli povedati, kdaj bodo dela zaključena.

Vlačič čaka s podpisom
Urad za civilno letalstvo je sicer že dal potrebno soglasje glede odločbe o preklicu obratovalnega dovoljenja v delu, ki se nanaša na vzletno-pristajalno stezo. Minister Patrick Vlačič se bo pod ostale potrebne dokumente podpisal v prihodnjih dneh.

Vzletno-pristajalno stezo naj bi sicer obnavljali med 7. in 21. aprilom. V Adrii Airways še vedno čakajo na ministrov podpis, v primeru obnove pa bodo po napovedih del letov preusmerili na letališče Trst, drugi del pa na mariborsko letališče. Iz Maribora bo sicer letel tudi Turkish Airlines.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.