Brezposelnost v Pomurju nižja

Foto: Žurnal24 Med na novo prijavljenimi je bilo lani na zavodu za zaposlovanje okoli 1.330 isk
Službe. Na zavod se jih je lani prijavilo več kot leto prej, a jih je več delo tudi dobilo.
Oglej si celoten članek

“Podatek, da ima Pomurje le slabih pet odstotkov vseh prostih delovnih mest v Sloveniji, je skrb vzbujajoč,” pravi Cvetka Sreš, direktorica območne službe zavoda za zaposlovanje Murska Sobota. Tam so sicer konec prejšnjega leta zaznali dobrih sedem odstotkov manjšo brezposelnost kot leto prej, a ugotavljajo, da se je povprečni čas brezposelnosti iz dveh let podaljšal za kar štiri mesece. “Povpraševanje je manjše, najbolj pa se je povečalo predvsem v strokovnih in znanstveno-tehničnih dejavnostih,” ugotavlja Sreševa, ki posebno pozornost namenja tudi delavcem Mure. Po stečaju te družbe se jih je na zavod prijavilo slabih tri tisoč, v enem letu pa je novo zaposlitev našla več kot polovica delavcev.

Romi vse bolj izobraženi
Veliko brezposelnih pa v Pomurju spada v tako imenovano ranljivo skupino, ki težje najde zaposlitev. Razlogi za to so v nezadostni izobrazbi ali predsodkih delodajalcev, a Jožek Horvat Muc, predsednik Zveze Romov Slovenije, poudarja, da se romska populacija vse bolj vključuje tudi v izobraževalne programe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.