50-letnik v predoru povzročil nesrečo in poskušal pobegniti peš

Foto: Profimedia Policisti so ujeli hitrega tihotapca.
Foto: Profimedia Policisti so ujeli hitrega tihotapca.
V predoru Kastelec je po predrzni vožnji trčilo več vozil. Nesrečo je povzročil 50-letni Italijan.
Oglej si celoten članek

V predoru Kastelec je v sredo nekaj po 8. uri trčilo več vozil. Policisti so po ogledu kraja ugotovili, da je 50-letni državljan Italije od Kozine proti Kopru skozi predor vozil predrzno in brezobzirno in pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Državljan Italije je peljal po sredini prometnih pasov in se vrival med vozila. Pri tem je najprej oplazil prednji levi del vozila 55-letne voznice, nato pa tik pred nišo s prednjim delom vozila trčil še v zadnja dela osebnih vozil 42-letnega in 27-letnega voznika, ki sta vozila vsak po svojem prometnem pasu.

Po trčenju je vozilo Italijana odneslo desno v nišo, kjer je najprej oplazil steno niše, nato pa trčil v varnostni meh. Vozilo 27-letnika je po trčenju obrnilo, da je vzvratno zapeljalo v nišo v trenutku, ko je vozilo povzročitelja odbilo od varnostnega meha. Zadnji del povzročiteljevega vozila je pri tem dvignilo in je nasedel na zadnji del vozila 27-letnega voznika.

Povzročitelj prometne nesreče je želel kraj peš zapusti, vendar so ga policisti prijeli. Zoper njega bodo vložili kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje, so še sporočili s PU Koper.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.