Brez spanca za volanom

Foto: Žurnal24 Toyotina novost naj bi pripomogla k zmanjšanju števila nesreč.
Japonski avtomobilski koncern Toyota Motor bo svoja vozila kmalu opremljal s sistemom, ki bo preverjal, ali so voznikove oči povsem odprte, in tako zagotovil, da ta ne bo zaspal za volanom.
Oglej si celoten članek

Sistem uporablja kamero, ki posname voznikov obraz, in majhen računalnik, ki določi položaj voznikove zgornje in spodnje veke ter nato po potrebi opozori voznika.

Toyota bo možnost nadzora oči vključila v svoj sistem za zaščito pred trki, ki sicer že premore možnost nadzora nad usmerjenostjo voznikovega obraza. Prva Toyotina vozila z najnovejšo varnostno rešitvijo, ki naj bi pripomogla k zmanjšanju števila prometnih nesreč, naj bi bila na japonskem trgu na voljo že v bližnji prihodnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.