Bratuškova na sestanku glede prodaje Mercatorja

Foto: vlada.si
Foto: vlada.si
Bratuškova je v času pogovorov o prodaji Mercatorja sklicala sestanek s predsednikoma uprav Mercatorja in Pivovarne Laško. Meni, da to še ne pomeni vmešavanja v postopek prodaje
Oglej si celoten članek

Premierka Alenka Bratušek je v času pogovorov o prodaji večinskega deleža Mercatorja sklicala sestanek s predsednikoma uprav Mercatorja in Pivovarne Laško. Bratuškova pravi, da sestanek z družbama, od katerih je odvisnih več 10.000 ljudi, še ne pomeni vmešavanja v postopek prodaje. Ponovila je, da se vlada ni vpletala v prodajo.

Premierka je to povedala na novinarski konferenci po seji vlade v odgovoru na vprašanje TV Slovenija, ki je pridobila podatke o sestanku v kabinetu premierke.

"Nobene slabe vesti nimam"

"Če mislite, da je, ko kot predsednica vlade pokličem gospodarsko družbo, ki zaposluje več kot 10.000 ljudi, na sestanek, da ugotovim, kakšno je stanje v tej družbi in kakšne so posledice za to družbo, vmešavanje v prodajo, je to absolutno vaše mnenje. In mogoče mi predlagate, da od vsega skupaj dvignem roke in pustim na cesti več kot 10.000 ljudi, boste mogoče vi tisti, ki boste te stvari urejali," je dejala novinarju.

"Nič nisem prikrivala. Ne vem, če sem vam dolžna sestanke vnaprej napovedati. Popolnoma nobene slabe vesti nimam. V prodajo Mercatorja se z eno besedico in z eno piko nisem vtikala," je dodala.

Ponovila je, da njena vlada ne prodaja Mercatorja, ampak ga je "na mojo veliko žalost prodala ena druga vlada". "Zato sta na tistem sestanku (avgusta 2005 v kabinetu takratnega predsednika vlade Janeza Janše, op.p.) morali sedeti dve veliki podjetji, ki sta na žalost danes tako povezani, da propad enega lahko pokoplje tudi drugega. Gre za več 10.000 delovnih mest," je dejala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 19:21 20. Junij 2013.

    Đupan Zoki se je pogovarjal s kupcem, njegova služabnica pa z glavnimi prodajalci. In kaj je tukaj težko razumeti? Kleptomani …

  • 16:18 20. Junij 2013.

    temu se reče negativna selekcija; "če nisi sposobna za šiviljo, boš pa predsednica vlade"!

  • 15:57 20. Junij 2013.

    Saj sem vedu,da je ta baba zahojena imela prste zmes pri prodaji Mercatorja,pa tudi njen ideolog Jankovič.Vsem delavkam Mercatorja predlagam,da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.