Bombaša posnela kamera

Foto: Žurnal24 Uradno policija trdi, da kroga osumljencev za včerajšnji poskus bombnega napada
Vegrad. Ročno bombo naj bi na vrata poslovne stavbe namestil amater.
Oglej si celoten članek

Svarilo. Dogajanje okoli vhodnih vrat Vegrada, na katerih je bila včeraj zjutraj odkrita in nato odstranjena bomba, je posnela varnostna kamera, smo izvedeli iz zanesljivih virov. “Storilec je prišel nekaj po 2. uri, si ogledal okolico in odšel, čez 15 minut pa se je vrnil zamaskiran in nastavil bombo,” trdi naš neuradni vir. S posnetki naj bi se zdaj podrobno ukvarjali kriminalisti, po prvih podatkih pa naj bi bilo z njih razvidno, da je bil na delu amater.

"Nastradali bi nič krivi"
Neuradno naj bi šlo za ročno bombo. “Eksplozivno telo sta dezaktivirala in odstranila bombna tehnika specialne enote iz Ljubljane,” je dogajanje opisal Jože Senica, vodja celjskih kriminalistov na celjski policiji. Kriminalisti preiskavo nadaljujejo, kroga osumljencev pa po njihovih besedah še nimajo. Kot je dejal Senica, bi bili ob eksploziji lahko poškodovani tako objekti kot ljudje, ki bi bili v bližini.

10 incidentnih primerov na tisoč hospitaliziranih pacientov imajo v Britaniji, v ZDA 3,4 v Avstraliji pa 16,6.

Ob morebitni eksploziji bi nastradali nič krivi, tako je po navadi. Sicer pa v naši državi ni noben problem dobiti orožje. Kar smo nekoč prodali v Bosno, nam od tam zdaj vračajo nazaj,” je včerajšnje dogajanje komentiral sindikalist Srečko Čater. Delavci so včeraj dobili del zaostalih plač, regresa ter drugih obveznosti. Če Vegrad do jutri ne bo izplačal še drugega dela, se bo v ponedeljek sestal izvršni odbor sindikata in odločal o nadaljnjih ukrepih.

Lizing. Sicer pa, kot smo še izvedeli, poslovni prostori, v katerih je uprava tega gradbenega podjetja, niso v lasti Vegrada. Preverili smo tudi namige, češ da naj bi se včeraj morali izseliti, ker naj bi Hypo lizingu dolgovali denar. “To ne drži, saj smo z njimi v dobrih poslovnih odnosih in lizing redno odplačujemo. Je pa zelo verjetno, da bomo v prihodnosti te prostore prodali,” je namignil naš neuradni vir.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.