Bolnišnica dogodek obžaluje

Foto: EPA
Foto: EPA
V jeseniški splošni bolnišnici so potrdili, da so kriminalisti pri njih opravili informativne razgovore.
Oglej si celoten članek

Več informacij pa v bolnišnici niso posredovali, saj kazenske ovadbe ne morejo komentirati, dokler teče tožbeni postopek.

Kot smo že poročali, so gorenjski kriminalisti kazensko ovadili enega od zdravnikov, ki naj bi z malomarnim opravljanjem svojega dela povzročil smrt ploda in občutno poslabšanje zdravja porodnice.

Opravili analizo

V jeseniški bolnišnici poudarjajo, da so se ob nesrečnem dogodku avgusta lani, ki ga obžalujejo in s starši iskreno sočustvujejo, takoj odzvali. Zapisali so, da so o dogodku obvestili ministrstvo za zdravje in sestavili komisijo zdravstvenih strokovnjakov različnih specialnosti.

Komisija je po njihovih navedbah opravila podroben pregled medicinske dokumentacije, se pogovorila z zdravstvenim osebjem in na podlagi analize pripravila poročilo o dogodku. S poročilom so seznanili ministrstvo, ki je ocenilo, da je bila "analiza korektno opravljena in da so priporočila praktična in uresničljiva", navajajo v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:54 4. Marec 2014.

    A "PLOD" je umrlo? Kaj je pa to zdaj ena stvar?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.