Bojana Beović napovedala, kdaj naj bi ponovno odprli šole

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA
Prvi možni datum za ponovno odpiranje šol je 4. 1.
Oglej si celoten članek

"Zdaj ni smiselno le za kak teden odpirat šol, je pa smiselno, ob upoštevanju vsega skupaj, da se šole ne glede na stanje odprejo 4. januarja," je za Svet na Kanalu A povedala vodja strokovne skupine za covid-19, Bojana Beović.

Kot je dodala, čas šolanja od doma počasi presega čas trajanja počitnic, zato je treba razmišljati o vrnitvi v šolo, potem pa situacijo skrbno spremljati. "Upam, da bo ta ponoven začetek šole bolj uspešen, kot je bil tisti v septembru," je še dodala. 

jezna in razočarana Beovićeva v pogovoru za hrvaški časnik okrcala Slovence

Strokovnjaki namreč opozarjajo, da so posledice šolanja na daljavo iz dneva v dan bolj vidne. Kljub temu, da naj bi imele šole pri rahljanju ukrepov prioriteto, pa je vlada z zadnjim odlokom delo dovolila frizerjem, manikerjem, različnim trgovinam ...

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar ima številne pomisleke glede napovedanega sproščanja nekaterih ukrepov za zajezitev epidemije.

Gantar ima pomisleke Gantar ima pomisleke o sproščanju ukrepov

Manj konkretna glede datuma ponovnega odprtja šol pa je bila šolska ministrica. "Po eni strani spremljamo tekoče izvajanje izobraževalnega procesa na daljavo, skupaj ocenjujemo razmere v širšem smislu, ne samo izobraževalnega, ampak predvsem zdravstvenega sistema," je danes v državnem zboru povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. "To je ključni razlog in pravica, ki jo moramo v našem sistemu spoštovati - izvajanje pravice do zdravja, v primeru rizičnih skupin, tako učencev in učenk kot tudi učiteljev in učiteljev to pomeni tudi pravico do življenja."

Covid-19 Kdaj sproščanje v šolstvu? To pravi ministrica!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:17 15. December 2020.

    Beovička s strokovno skupino si sama sebi pljuva v obraz. Najprej govorijo kako je treba ukrepe zaostriti potem pa jih …

  • 19:05 14. December 2020.

    ja kako je pa to možno, ravno 4.1., bo bo mularija še lepo spala na svojih kavčih, zunaj bo ba …

  • 19:05 14. December 2020.

    Ta pa res ni več normalna, naj se odpre ne glede na vse... Po mojem jim epidemija kar ustreza in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.