Bo Türk dal mandat Virantu?

Se spomnite, kako je Danilo Türk napovedal, komu bo podelil mandat?
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Borut Hočevar. "Pri izbiri mandatarja bom temeljito premislil, kdo lahko prispeva k taki vladi, o kateri vi govorite, in komu bom dal mandat." Tako je konec septembra rekel Danilo Türk.

Spomnimo: takrat je kazalo, da bi na volitvah zmagala SDS, vendar Janša ne bi mogel sestaviti vlade, pač pa bi jo lahko sestavila koalicija levih strank. Türk je namignil, da bi zato utegnil podeliti mandat komu drugemu in ne relativnemu zmagovalcu volitev.

Kaj kaže po Virantovi zmagi za mesto predsednika državnega zbora? Da levica ni zmogla moči za sodelovanje. Desnica (z Desusom in Gregorjem Virantom) pa je to zmogla.

Kako zdaj razmišlja Türk? Komu bo podelil mandat? Morda ga bo Virantu. Hm, na kaj je danes mislil Virant, ko je rekel, da bo morda le začasni predsednik državnega zbora?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 12:30 27. December 2011.

    Borut, daj nam no povej , kaj zadnje čase počne Dakičeva. Mislim , da Merkator niti slučajno ne bo prodan …

  • 12:26 27. December 2011.

    Izvolitev Viranta je enostavno upor proti nameravani postavitvi koalicijske " tehnične vlade "od strani Jankoviča. Za kaj se upirajo.? Zaradi …

  • 12:14 27. December 2011.

    Sanja svinja o koruzi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.