Bo drugi poskus popravila uspel?

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Nasina astronavta sta se v drugem poskusu lotila popravila hladilnega sistema na Mednarodni vesoljski postaji (ISS).
Oglej si celoten članek

Astronavta Doug Wheelock in Tracy Caldwell Dyson, ki sta skušala hladilni sistem popraviti že v soboto, naj bi med tokratnim, drugim sprehodom v vesolju odstranila pokvarjen modul črpalke amonijaka. Med tretjim sprehodom, ki je načrtovan za v nedeljo, pa naj bi pokvarjen modul zamenjala z nadomestnim delom in ga nato priključila na postajo.

Na ISS se nahajata dva hladilna sistema, ki skrbita, da se elektronske naprave na ISS ne pregrejejo. V začetku meseca se je na postaji sprožil opozorilni alarm, ki je nakazoval, da je bil hladilni sistem zaradi visoke napetosti poškodovan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.