Beračila, da bi zaslužila, zdaj ji grozi globa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Želela je zaslužiti nekaj fičnikov, zdaj ji grozi globa v višini 41,73 evra.
Oglej si celoten članek

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o motečem beračenju pred zdravstveno ustanovo v Novem mestu. Na kraju so izsledili žensko, s katero je bilo več otrok. Ugotovili so identiteto 25-letne kršiteljice iz Dobruške vasi in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. "V kolikor bo ugotovljeno, da so beračili na vsiljiv ali žaljiv način, ji bodo izdali plačilni nalog," so sporočili s PU Novo mesto.

Zakon o varstvu javnega reda in miru namreč opredeljuje beračenje na javnem kraju kot prekršek, če je storjeno na vsiljiv ali žaljiv način. V zakonu je opredeljeno, da kdor na vsiljiv ali žaljiv način koga nadleguje z beračenjem za denar ali druge materialne dobrine, se kaznuje z globo 41,73 evra. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:37 2. Avgust 2024.

    Zakon? WTF! Ali avtorji ne vedo, da prejemnikom socialne pomoči ni treba plačevati kazni niti ni izterljiva?

  • 14:45 2. Avgust 2024.

    beračit se ne sme,krast velike vsote pa je po naši zakonodaji omogočeno,saj dobijaao še odškodnino!

  • 12:55 2. Avgust 2024.

    Kazen se bo izplačala iz priberačenega denarja . No ja je že čas , da s berače obdavči. košarkarjem tipa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.