Beovićeva napovedala veliko spremembo v pogojih za potrdilo o cepljenju

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Šele to bo zaščita, ki bi trajala nekaj časa, je dejala.
Oglej si celoten članek

Vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Bojana Beović je za Radio Slovenija namignila, da bi lahko kmalu spremenili pogoje za veljavno potrdilo o cepljenju.

Kot je dejala, kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. "In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo," je pojasnila.

Trenutno je polno cepljenih okrog 54 odstotkov vseh prebivalcev Slovenije, zanimanje za tretji, poživitveni odmerek pa je precej visoko - prejelo ga je že več kot 240 tisoč ljudi.

Svetovalna skupina pod vodstvom infektologinje sicer poživitveni odmerek trenutno priporoča starejšim od 50 let, kroničnim bolnikom, osebam, ki so prejele vektorsko cepivo ter zaposlenim na delovnih mestih, kjer so bolj izpostavljeni okužbi.

Stanje v državi se po zadnjih podatkih nekoliko izboljšuje, čeprav je pritisk na bolnišnice še vedno močan. Včeraj so zabeležili 10-odstotni padec okužb v primerjavi s prejšnjim tednom. Več o tem v članku Novi podatki: Dobre novice, epidemija rahlo upada.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 15:30 26. November 2021.

    Za vsako rit raste palica...dlje raste, debelejša je..... https://andraz-tersek.si/ljudi-su-zatvorili-mozak-prestali-su-razmisljati/

  • 18:15 23. November 2021.

    Prvo naj pocepi necepljene,potem pa posiljuje z 3.odmertkom cepljene-maltretiranje,saj sami ne vedo kaj bi radi!

  • 16:05 23. November 2021.

    Imamo težavo, v NIJZ nam ne dovolijo umret ?! Nikoli ne bomo umrli, ker nas bodo priklopili na aparate, brez …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.