Bencin najcenejši v Romuniji in BiH

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Medtem ko Slovenija beleži rekordno drag bencin, iz Srbije poročajo, da so povprečne cene pri njih med najnižjimi v regiji. Cenejše točijo le še v Romuniji in Bosni in Hercegovini, najdražje pa v Grčiji.
Oglej si celoten članek

Kot je ta teden sporočilo Združenje naftnih družb Srbije, je 95-oktanski bencin povsod v regiji dražji kot v Romuniji, BiH in Srbiji, prav v Grčiji pa je tudi najdražji. Liter tam stane 1,83 evra.

Dizelsko gorivo je medtem v regiji, po podatkih srbskega združenja, najcenejše v Makedoniji, kjer je treba za liter odšteti 1,22 evra. Cenejši kot v Srbiji, kjer v povprečju stane 1,35 evra, je še v Albaniji, Romuniji in BiH. V Sloveniji je zanj treba odšteti 1,36 evra, najdražji pa je prav tako v Grčiji, in sicer stane 1,59 evra.

Cene goriv v Srbiji so sicer različne. Razlika med najnižjimi in najvišjimi cenami za isti derivat lahko znaša nekaj srbskih dinarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.