Baziliko Sv. Petra krasita Slovenca

Foto: Biotehniški center Naklo Vatikan Foto: Biotehniški center Naklo Vatikan Foto: Biotehniški center Naklo Vatikan Foto: Biotehniški center Naklo Vatikan
Učitelja iz Biotehničnega centra Naklo so v Vatikan povabili že drugič.
Oglej si celoten članek

Pri božični krasitvi bazilike sv. Petra v Vatikanu letos že drugo leto zapored sodelujeta učitelja iz Biotehničnega centra Naklo, Sabina Šegula in Peter Ribič. Strokovnjaka sta v Vatikan pripotovala v nedeljo, baziliko pa skupaj z vatikanskimi vrtnarji krasita od ponedeljka. Nared bo do polnočnice, ki jo bo drevi daroval papež Frančišek.

Povabili so ju znova

Učitelja sta leta 2011 začela sodelovati pri velikonočnih krasitvah v Vatikanu, lani pa sta bila prvič povabljena tudi za božič. In letos so ju povabili znova.

Njuno delovanje v Vatikanu je mogoče spremljati na strani biotehniškega centra Naklo na Facebooku, kjer objavljata fotografije. Glede na objavljeno, je njun delavnik pester. V ponedeljek sta skupaj z vatikanskimi vrtnariji izdelovala podlage iz srebrne jelke, z dekorativnim dodatkom kleka in paciprese, ki so jim na koncu dodali zlat evkaliptus in storže. Temu naj bi zatem dodali še cvetje.

Učitelja sta se na krasitev v Vatikanu pripravila že v domovini. Tako sta pred odhodom skupaj z dvema dijakinjama v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata na Rodici pri Domžalah izvedla demonstracijski prikaz krasitve ter uporabila materiale, ki so jima na voljo tudi v Vatikanu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.