Baza člankov o nasilju v komunizmu

Foto: Žurnal24 V bazi člankov so zbrani prispevki o komunističnem nasilju v Sloveniji, ki so bi
Ministrstvo za pravosodje je na spletni strani objavilo bazo člankov o komunističnem nasilju v Sloveniji ter bazo tajnih uradnih listov SFRJ in SRS.
Oglej si celoten članek

V prvi bazi so zbrani prispevki o komunističnem nasilju v Sloveniji, ki so bili objavljeni v slovenskih tiskanih medijih. Baza še nastaja, saj članke dnevno dodajajo, je zapisano na spletni strani. Za vsak članek v bazi člankov o komunističnem nasilju v Sloveniji so navedene tudi informacije o avtorju, mediju, v katerem je bil članek objavljen, in datumu objave. V drugi bazi pa so zbrane vse v RS dostopne številke zveznih in republiških tajnih uradnih listov ter pomembnejša takratna zakonodaja, ki je urejala izdajanje tajnih uradnih listov, in s tematiko povezana članka.

 

Baza člankov in tajnih uradnih listov

Podatke o tej bazi je objavil sektor za popravo krivic in za narodno spravo, saj želijo na ministrstvu s tem omogočiti dostop vsakega posameznika do v takratnem času obsežnega dela pravnega urejanja oziroma vzporednega pravnega sistema. Na spletni strani so objavili tudi del zakonodaje, ki je urejala področje izdajanja tajnih uradnih listov, in članka ministra za pravosodje Lovra Šturma o fenomenu tajne zakonodaje SFRJ in kršitvi človekovih pravic v novejši slovenski zgodovini.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.