Bajuk naj odstopi!

Foto: Žurnal24 saso pece bobo
Poslanec SNS Sašo Peče ministra Andreja Bajuka poziva k odstopu zaradi po njegovem mnenju netransparentne privatizacije NKBM.
Oglej si celoten članek
"Če predhodno niste vedeli za pasti postavljenega modela privatizacije, potem ocenjujem, da niste sposobni voditi ministrstva za finance. Če je vaša vloga v tej farsi aktivnejša, pa se vam mora nemudoma prepovedati stik z državnim premoženjem in javnimi financami," je v pozivu, ki ga je poslal na ministrstvo, zapisal Peče.

Peče je spomnil, da je na model privatizacije NKBM opozoril že v začetku decembra, ko je vlada odločala o prihodnosti banke. Dejstvo je, da so se posamezniki znotraj vlade odločili, da večinski delež NKBM, namenjen dobro poučenim vlagateljem, namenijo tujim institucionalnim vlagateljem pod pretvezo tuje profesionalnosti in dolgoročnosti njihovega interesa kot vlagateljev.

"Žal so se moje napovedi uresničile. Tujim povezanim institucionalnim vlagateljem ste tako omogočili milijonske zaslužke v nekaj dneh na račun slovenskega zaupanja pravnih in fizičnih oseb v NKBM," je prepričan Peče, ki pravi, da se prva faza privatizacije NKBM s tem ni končala. "S kontrolo cene vrednostnega papirja in z vnaprejšnjimi dogovori ste omogočili kratkoročno parkiranje lastništva in začetek faze koncentracije papirjev, prek nizozemskih Antilov in ostalih off shore," je zapisal Peče.

Kot je še prepričan poslanec SNS, se je privatizacija NKBM prelevila v izigravanje primarnega domačega sektorja v iskanju lastniškega deleža NKBM in v usmerjanje vrednosti delnice NKBM.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.