Avtomobili študentov v mestni garažni hiši

Foto: Žurnal24 Ob podpisu pogodbe je bilo napovedano, da mora biti garažna hiša zgrajena do 25.
Garažna hiša Kozolec II. ŠOUL bo posodil parcelo.
Oglej si celoten članek

“S Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOUL) se bomo lepo dogovorili, da tam ne bodo imeli avtomobilov, ampak da bodo dobili nekaj parkirnih prostorov v garaži,” je študentski nakup zemljišča ob bodočem gradbišču garažne hiše Kozolec II komentiral župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković.

Nedavno sta namreč MOL in ŠOUL od ministrstva za šolstvo in šport hkrati kupili zemljišči. ŠOUL je kupila funkcionalno zemljišče ob stavbi Kersnikove ulici 4, MOL pa 112 kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki ga potrebuje najprej za pridobitev gradbenega dovoljenja, nato pa za gradnjo garažne hiše Kozolec II. ŠOUL bo mestu dovolila, da na zemljišču izkoplje gradbeno jamo za garažno hišo in jo nato zasuje nazaj. “Projekt že imamo narejen,” je poudaril župan. Gradbeno dovoljenje pričakuje še pred poletjem.

Gradnja garaže v partnerstvu
Garažno hišo bo MOL gradila v javno-zasebnem partnerstvu z ZIL inženiringom. MOL bo po dograditvi lastnica 95 parkirnih prostorov in ploščadi, ZIL inženiring pa 154 parkirnih prostorov in paviljona. Gradnja nove garažne hiše bo stala približno 5,5 milijona evrov. MOL bo prispevala 30, zasebni partner pa 70 odstotkov sredstev za gradnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.