Avtocestni tatovi znova na delu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Gorenjskem konec tedna znova znova tatvine na avtocestah. Nepridipravi izkoristijo nepozornost. Za svojo zaščito lahko največ storite sami.
Oglej si celoten članek

Na Gorenjskem so v petek in soboto  obravnavali dve kaznivi dejanji neznancev, ki so pristopili do oškodovancev, izkoristili njihovo nepozornost in jih okradli.

V petek je na izvozu iz avtoceste na Polici pri Kranju voznik popravljal okvaro na prikolici. Iz vozila so neznanci ukradli torbico in ga oškodovali za okoli 800 evrov.

V drugem primeru pa je ropar udaril na bencinskem servisu na Hrušici. Okoli 4. ure zjutraj je neznanec pristopil do vozila in ukradel denarnico z gotovino.

Avtomobila bila odklenjena

"Izpostavljena  dogodka  sta  klasičen  primer,  kako  oziroma kdaj storilci izkoriščajo nepozornost oškodovancev in izvršujejo tatvine. V obeh primerih so  storilci  namreč  pristopili  do vozil oškodovancev in iz njih odtujili predmete  ter si pridobili protipravno premoženjsko korist. V obeh primerih so  bila  vozila  oškodovancev odklenjena, oškodovanci pa vrednejših stvari niso  ustrezno  shranili.  S  tem so storilcem omogočili praktično neoviran dostop   do  odtujenih  predmetov," opozarjajo na PU Kranj.

Opozarjajo, da oškodovanci lahko naredijo več za svojo zaščito – vozila zaklepajte, okna zapirajte, vrednejših predmetov ne puščajte na vidnem mestu,  med  postanki na bencinskih servisih  in  počivališčih pa vedno preverite okolico svojega vozila in stanje  pnevmatik. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.