Avto bo moral vrniti lizinški hiši

Foto: Wikipedia / Waechor
Foto: Wikipedia / Waechor
Avtomobil znamke Mercedes, ki so ga policisti julija letos zasegli sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damjanu Jankoviću, bodo vrnili lizinški hiši.
Oglej si celoten članek

Tako je odločilo okrajno sodišče v Ljubljani. Za vožnjo brez izpita pa bo moral plačati tudi 500 evrov, piše Delo.

Konec julija so namreč policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov na Kolezijski ulici v ljubljanskem naselju Trnovo zasegli belega mercedesa CL 63AMG, ki ga je vozil starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Policisti so proti Damjanu Jankoviću podali obdolžilni predlog. O zaseženem avtomobilu pa je nekaj mesecev odločalo Okrajno sodišče v Ljubljani.

Avto bodo vrnili lastniku

Odvetnik Milan Krstić je za Delo potrdil, da je sodišče njegovo stranko kaznovalo s 500 evri denarne kazni zaradi vožnje brez izpita. Glede zaseženega avtomobila pa je sklenilo, da ga bodo vrnili lastniku. Krstić je dejal, da to ni ne Janković ne njegovo podjetje, temveč nekdo tretji – lizinška hiša S Leasing, ki je hčerinska družba Sparkasse.

Avtomobil bo vrnjen lizinški hiši, ko bo odločba sodišča pravnomočna. Do takrat se še vedno hrani pri izvršitelju, še piše časopis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 17:24 16. November 2011.

    Mene pa zanima ali bo Jankovič avto moral odplačati ali ne? Če ne potem se splača imeti avto na lizing …

  • 01:39 16. November 2011.

    500 € denarne kazni za brez izpita in to še v ponovitvi !! Avto bi morala država zaseči , on …

  • 19:14 15. November 2011.

    sigurno se je kak oče potrudil prek balkanske naveze...da vse počasi umirijo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.