Avta sta se vkopala na vzletni stezi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zagorski gasilci so morali nedeljski počitek prekiniti zaradi avtomobilov, ki sta obstala na letališki vzletni stezi.
Oglej si celoten članek

Na vzletišču Ruardi v občini Zagorje ob Savi sta dopoldan obtičali dve vozili. Avtomobila sta se vkopala na razmočenem terenu travnatega vzletišča. 

Na koncu prisotnim ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokličejo gasilce PGD Zagorje, ki so namesto na nedeljsko kosilo prihiteli na pomoč z vitlom ter vozili nepoškodovani izvlekli iz blata. 

Zakaj sta zapeljali na vzletno stezo, pri Upravi za zaščito in reševanje ne poročajo, pri Aeroklubu Zagorje pa so za zurnal24.si povedali, da sta voznika na letališko stezo zapeljala kljub prepovedi ter nato obtičala na njej. Na kraj nenavadnega dogodka je prišla tudi policija, ki je identificiralal oba voznika. 

Še zanimivost, zagorsko vzletišče velja za najbolj zahtevno vzletišče v Sloveniji, saj je potrebna dosledna "short-field" in "obstructed-approach" tehnika pilotiranja, piše na spletni strani V3krasne.si.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.