Avstrijci: Janša je jemal podkupnino

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Avstrijsko tožilstvo je prepričano, da je v zadevi Patria trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega premierja Janeza Janšo. Ta znova vse zanika. Preiskava se seli na Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Dunajsko tožilstvo je vložilo obtožnico zoper pet oseb; Hansa Wolfganga Riedla, Walterja Wolfa, Hansa-Petra W., Wolfganga A. in Wilfrieda K. zaradi med drugim kriminalnega združevanja, podkupovanja in težke goljufije, poroča Dnevnik.

Tiskovni predstavnik državnega tožilstva na Dunaju Thomas Vecsey je za omenjeni časopis povedal, da je državno tožilstvo prepričano, da je trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega premierja Janeza Janšo. V SDS pravijo, da je njihov predsednik Janša to že večkrat zanikal.

Sodni proces v Avstriji naj bi se začel jeseni.

Po Sloveniji še Hrvaška

Glavni inšpektor finskega preiskovalnega urada Kaj-Erik Bjorqvist je za Jutarnji list izjavil, da se po Sloveniji preiskava glede sporne nabave Patrij seli še na Hrvaško: "V avgustu bomo končali preiskavo v Sloveniji, nato pa se bomo povsem posvetili Hrvaški. Če ne bi obstajal sum, potem ne bi bilo preiskave."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 17:28 13. Julij 2011.

    ta trenutek ni nobenga ki bi bil sposoben vodit to državo, ker in eni in drugi so isti, Janševi se …

  • 15:57 13. Julij 2011.

    a ni bla že ta koalicija...pa se ta pajac repenču kaj bo in ?????? vsrau se je....spušu na celi črti...sedaj …

  • 15:52 13. Julij 2011.

    nisem lih prepričan kaj hočeš povedat, ampak tega pajaca si lahko pelješ domov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.