Avstrija hoče ugrabitelje nazaj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ugrabitelji avstrijskega podjetnika v priporu, sodišče pa je že prejelo naloge za predajo osumljencev.
Oglej si celoten članek

Z Okrožnega sodišča v Ljubljani so sporočili, da so od avstrijskih pravosodnih organov prejeli štiri evropske naloge za prijetje in predajo, in sicer zaradi kaznivega dejanja ugrabitve. Ni pa še znano, ali namerava sodišče osumljence tudi dejansko izročiti.

Ugrabitev zaradi domnevnega dolga

Slovenski policisti so v soboto v bližini Kranja prijeli štiri državljane BiH, osumljene, da so v petek v Beljaku ugrabili 32-letnega avstrijskega podjetnika. Ta naj bi jim dolgoval plače v višini 30 tisoč evrov, ki so jih želeli z ugrabitvijo izterjati od njegove partnerice. Poslovnež je za avstrijsko televizijo ORF pozneje sicer zanikal navedbe o tem, da jim ne bi izplačal plač.

Bivajo lahko tudi v Sloveniji

Slovenski policisti so osumljence prijeli v soboto, po akciji pa je eden od koordinatorjev policijske akcije v Sloveniji Tomaž Peršolja pojasnil, da bo kazenski postopek zoper domnevne ugrabitelje potekal v Sloveniji. Osumljence so namreč prijeli v Sloveniji, prav tako imajo osumljeni urejen status za bivanje v Sloveniji. Preiskovalna sodnica je v ponedeljek začela z zaslišanji osumljene četverice, nato pa zanje zaradi begosumnosti odredila pripor.

Bi jih morali že izločiti

Avstrijska policija pa je medtem zaslišala ugrabljenega podjetnika, a o vsebini zaslišanja ni dajala izjav. Slovenija bi namreč po mnenju avstrijskih organov tudi ugrabitelje morala še pred zaslišanjem izročiti Avstriji. Avstrijska tiskovna agencija APA je ob tem poročala, da bodo slovenski organi najbrž želeli najprej zaključiti svoj postopek, preden bodo pristali na izročitev Avstriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:08 5. Februar 2013.

    to naše sodišče ne vidi..če delavci ne dobijo sprejemljive plače je otrokom ogroženo preživetje!! No res je lahko bi šli …

  • 09:33 23. Maj 2012.

    Kaznivo dejanje je bilo storjeno tudi v SLO. Vendar so IZIGRANI DELAVCI pokazali barabam , kaj jih lahko doleti in …

  • 14:58 22. Maj 2012.

    kaznivo dejanje je bilo storjeno v sloveniji in naj jih tudi kaznujejo tukaj ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.