Arso z opozorilom, v teh krajih so možne močnejše nevihte

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaenkrat so izdali rumeno opozorilo, a možno je, da bodo stopnjo zaostrili, opozarjajo na Arsu.
Oglej si celoten članek

Danes in jutri bo v višinah od zahoda nad naše območje pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen atlantski zrak, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

"Ozračje bo postalo nestabilno, zato bodo predvsem v popoldanskem in večernem času nastajale krajevne nevihte. Ozračje bo najbolj pregreto nad Padsko nižino, zato bo pri nas največji potencial za močnejše nevihte predvsem v bližini meje z Italijo, tudi na Slovenski obali," opozarjajo.

Kako se bodo nevihte gibale po državi, spremljajte na radarski sliki padavin (povezava).

Kot pojasnjujejo na Arsu, se izračuni meteoroloških modelov glede lokacij in časovnega poteka nevihtne aktivnosti precej razlikujejo.

"Za območje celotne države je zaenkrat izdano opozorilo rumene stopnje, a povsem možno je, da bomo - upoštevajoč razvoj vremena in novejše izračune – stopnjo opozorila za posamezno območje tudi zaostrili," poudarjajo.

Foto: Arso Rumeno opozorilo Dodajajo, da do noči na petek, ko se bo ozračje umirilo, velja sproti spremljati izdana opozorila in tudi radarsko sliko padavin.

Konec tedna pa bo prinesel sončno in vroče vreme brez neviht. Kaj nas čaka v naslednjem tednu, pa si preberite na povezavi.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.