Apple začel s prodajo iPhona 4S

Foto: Reuters Začetek prodaje iPhone 4S. Foto: Reuters Začetek prodaje iPhone 4S. Foto: Reuters Začetek prodaje iPhone 4S. Foto: EPA Začetek prodaje iPhone 4S.
Ameriški tehnološki velikan Apple je danes v izbranih državah začel prodajati najnovejši model pametnega mobilnika iPhone tudi v trgovinah. Ta bo pri nas na voljo od 28. oktobra.
Oglej si celoten članek

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes v izbranih državah začel prodajati najnovejši model pametnega mobilnika iPhone tudi v trgovinah.

Apple je sicer pretekli teden predstavil nov model iPhone 4S. Ta je v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Veliki Britaniji v trgovinah na voljo od danes, v dodatnih 22 državah, med njimi tudi v Sloveniji, pa od 28. oktobra.

Prve so vrata odprle trgovine v Avstraliji in na Japonskem; pred glavno Applovo prodajalno v Sydneyju je prvi kupec v vrsti na novi iPhone 4S čakal kar tri dni.

Več kot milijon prednaročil

Medtem pa se je pred Applovo trgovino v Los Gatosu v ZDA v četrtek kot prvi v vrsti pojavil tudi soustanovitelj Appla Steve Wozniak. Dva nova mobilnika je že naročil, a se je kljub temu odločil, da bo nanj čakal tudi v vrsti ter med čakanjem klepetal z drugimi navdušenci prek spleta.

IPhone 4S, ki ga poganja nov operacijski sistem ios 5, je sicer že podrl Applov rekord po številu prejetih prednaročil v prvih 24 urah. Minuli petek, ko so začeli sprejemati prednaročila, so tako v Applu zabeležili več kot milijon prednaročil za novi iPhone.

Deloma gre to sicer pripisati dejstvu, da je bil na prvi dan na voljo na več trgih kot prejšnji Applov rekorder, lanski iPhone 4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.