Prvič po košarici Janši se je oglasil Logar: "Potrebujemo več. Klik v glavi!"

Foto: Anže Petkovšek Anže Logar Foto: Anže Petkovšek Anže Logar Foto: Anže Petkovšek Anže Logar
Poslanec Anže Logar je v današnjih objavah na družbenih omrežjih vendarle tudi sam potrdil, da se je odločil za politično pot izven SDS. A na njo ne stopa sam, pravi.
Oglej si celoten članek

"Nastajali bomo postopoma, od spodaj navzgor, vsem na očeh," piše in vabi k sodelovanju. Napoveduje pot politične širine. "To je pot, ki jo izberejo Demokrati," je dodal.

"V zadnjih mesecih se je zdelo, kot da nisem počel ničesar. Res je, pred kamerami me ni bilo veliko. A nisem počival," začne svoj zapis Logar.

Kot je pojasnil, je zadnja leta delal na sodelovanju od znotraj in od zunaj, a z omejenimi uspehi. "Potrebujemo več. Klik v glavi," je dodal.

Foto: Anže Petkovšek Anže Logar

Zato je v sredo po 25 letih članstva izstopil iz SDS. "Z leti so prišle izkušnje, v času po novembru 2022 pa tudi spoznanje, da brez naslednjega koraka ne bo napredka. Da je ponavljanje vedno istega pač obsojeno na neuspeh. (...)," je dodal.

S Platformo sodelovanja so po njegovih besedah nakazali novo pot za izboljšanje odnosov in družbene klime. "Da postavimo uspešno gospodarstvo v jedro zmagovite Slovenije, mlade ohranimo doma, zagotovimo varno prihodnost in povrnemo zaupanje državljanov v institucije," je nakazal programske usmeritve nove politične poti.

Ena vrata so se zaprla, druga so se odprla

"Ena vrata so se torej zaprla. Čas je, da se odprejo druga. A skozi ta ne grem sam," je zapisal. Kdo ga bo na tej poti spremljal, ni navedel, sta pa v videu, ki ga je objavil, ob njem tudi nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan in nekdanji šolski minister iz vrst SD Jernej Pikalo. Oba z Logarjem sodelujeta tudi v Platformi sodelovanja. Logar sicer k sodelovanju vabi vse, ki so že v predsedniški kampanji glasovali za in so "naveličani zamujenih priložnosti kot posledice političnega boja vseh proti vsem".

Foto: Anže Petkovšek Anže Logar

"Da ne bo pomote - to, kar bomo skupaj ustvarili, ne bo politična sredina brez identitete. To bo politična širina. S paleto vonjav in okusov. A takšnih, ki se med seboj ne 'nevtralizirajo'. To je pot, ki jo izberejo Demokrati," je končal Logar.

Logar je izstopil iz stranke, so v sredo potrdili v SDS, kjer so prejeli njegovo izstopno izjavo. Ni pa še jasno, ali izstopa tudi iz poslanske skupine.

Predsednik SDS Janez Janša ga je ob izstopu iz stranke spomnil, da je podpisal tudi zavezo, da bo v takšnem primeru vrnil poslanski mandat. Njegovo sporočilo Logarju lahko preberete tukaj. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 13:54 10. Oktober 2024.

    trgovec s smrtjo januzl puklavi že pošilja svoje prevarantske satelite v sds orbito - psihopat logar, lgbt gregorčič in kriminalec …

  • 12:46 10. Oktober 2024.

    Kaj so izjavili kulturni ministri glede sovražnega govora leta 2018 ? Vprašanje sovražnega govora je pomembno zato, ker z govornimi …

  • 12:10 10. Oktober 2024.

    Ja res je naredilo klik. Se mučim da najdem komentatorja izpred nekaj let, ki je pisal o tem kako so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.