Alarm na Brniku, na letališču zasilno pristalo letalo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Na brniškem letališču zasilno pristalo letalo, ki je bilo na poti v Izrael.
Oglej si celoten članek

Tovorno letalo Airbus A300B4-622R družbe San Marino Executive Aviation so na poti iz Frankfurta v Tel Aviv preusmerili na brniško letališče, kjer je varno zasilno pristalo. Kot so za STA potrdili v družbi Fraport Slovenija, je razlog za pristanek verjetno tehnična težava letala.

Foto: Flight Radar Zasilni pristanek letala na Brniku Letalo je pred pristankom nekaj časa krožilo nad osrednjo Slovenijo, med Litijo, Moravčami in Ivančno Gorico.

Po pričevanju občanov je letalo tudi spustilo nekaj goriva, kar je sicer standardna procedura za zasilni pristanek.

V skladu s temi protokoli so bile aktivirane tudi dežurne službe. Strokovni vodja gasilsko-reševalne službe Kranj Andraž Šifrer je za STA potrdil, da sta bili na Brniku v pripravljenosti letališka enota in poklicna enota iz Kranja. Iz Zdravstvenega doma Kranj pa so na brniško letališče poslali urgentnega zdravnika in reševalno vozilo. V pripravljenosti je bila enota nujne medicinske pomoči ZD Kranj in sosednje enote, so sporočili za STA.

A intervencija ni bila potrebna, saj je torej letalo varno pristalo.

Gre sicer za veliko, širokotrupno dvomotorno letalo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:03 1. Oktober 2024.

    Pripeljalo kahlo ki jo je Golob pozabil v N.Y. Slovenija bi morala zaplenit letalo, ki je polno orožja za Izrael …

  • 14:43 1. Oktober 2024.

    Alarmirati bi morali ruralni predel, kamor so pršili gorivo. A končno, saj je to rutinski postopek - srati po plebsu.

  • 14:06 1. Oktober 2024.

    Kakšen zasilen pristanek, če se je vse odvijalo po protokolih za takšne situacije. Do pristanka so imeli vse pod kontrolo..Seveda …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.