Aeroklub z novim predsednikom

Foto: Žurnal24 V Aeroklubu ALC Lesce upajo, da jim bo Občina Radovljica dala v najem 12 jadraln
Lesce. Aeroklub po novem vodi Belizar Keršič. Novost: status društva posebnega javnega pomena.
Oglej si celoten članek

Imenovanje. Člani Aerokluba ALC Lesce so na zadnji skupščini za predsednika soglasno imenovali Belizarja Keršiča, ki bo po odstopu predsednika Toneta Čerina vodil klub.

Skupščine se je udeležila dobra polovica od okoli 260 članov, kar je bilo po besedah člana aerokluba Štefana Žargija presenetljivo, saj so se – zaradi težav, ki jih ima klub na leškem letališču in zaradi katerih lani niso leteli – bali osipa članstva. Vodstvo kluba je Občini Radovljica predlagalo, naj da klubu v najem 15 letal, od tega tri motorna in 12 jadralnih.

Na županov (Ciril Globočnik, op. p.) odgovor še čakamo, se nam pa, če ne želimo izgubiti še letošnje sezone, zelo mudi, kajti letala je treba na novo registrirati, z novimi pravili pa so postopki zahtevnejši. Za vsako letalo moramo namreč pripraviti načrt vzdrževanja in še druge stvari,” je pojasnil Žargi.

Aeroklub je z občino podpisal pogodbo o izvajanju nalog civilne zaščite za posredovanje ob požarih in naravnih nesrečah, s čimer bo klub po končanju postopkov dobil status društva posebnega javnega pomena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.