85-letna voznica povozila peško

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
85-letna voznica je v naselju Doslovče zaradi neprimerne vožnje s prednjim desnim delom vozila oplazila peško, ki je zaradi poškodb umrla v kliničnem centru v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

4. 1. 2009 ob 8.55 se je na regionalni cesti v naselju Doslovče zgodila prometna nesreča, v kateri je peška utrpela hude telesne poškodbe. Na osebnem avtomobilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 150 evrov.

Obsedeli v avtu!
85-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Žirovnice je vozila iz smeri Breznice proti Rodinam. Ko je z vozilom pripeljala v naselje Doslovče, ni vozila na takšni oddaljenosti od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano, ter pri tem s prednjim desnim delom vozila oplazila 60-letno peško iz okolice Žirovnice. Po oplazenju je peška najprej padla na vozilo in z glavo trčila v desni del prednjega vetrobranskega stekla, nato pa še po vozišču, kjer je obležala hudo telesno poškodovana. Po besedah prič, ki so odhajale z nedeljske maše v Zabreznici, povzročiteljica in njena sopotnica sploh nista dojeli, kaj se je zgodilo, ampak sta kar sedeli v avtu.

Na kraju nesreče je poškodovani nudila pomoč dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Jesenice, z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico na Jesenice, od tam pa s helikopterjem Policije v Klinični center Ljubljana, kjer je 5. 1. 2008 zaradi poškodb umrla. Policisti bodo zoper voznico osebnega avtomobila napisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.