3 ali 60 dni - to je zdaj vprašanje

Foto: Žurnal24 Janez Posedi
Vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Posedi se jutri ne bo udeležil sestanka z vlado. Vzrok: zapletlo se je pri številu dni, ki jih imajo sindikati na voljo za odgovor vladi.
Oglej si celoten članek

Tri dni ali 60 dni za odgovor vladi, to je zdaj vprašanje. Medtem ko ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs pričakuje, da ji bodo sindikati na predloge, ki jim jih da vlada, odgovorili v 3 dneh, sindikati menijo, da je ta rok 60 dni. „Ministrica interpretira kolektivno pogodbo drugače kot mi. Predlagali smo, da skliče sestanek le na to temo. Brez tega ni možno žal nič,“ pravi vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Janez Posedi.

Dokler se ne sporazumejo, ali gre za tri dni ali 60 dni, drugih pogovorov ne bo. In če se ne bodo uspeli sami dogovoriti, imajo po Posedijevih besedah na voljo še komisijo za razlago kolektivne pogodbe, pomirjanje ali arbitražo.

V primeru enostranskih ukrepov vlade pa ostaja že dogovorjeno: do 1. septembra naj bi določili datum stavke, deset dni zatem naj bi bile pripravljene tudi stavkovne zahteve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.