27 milijonov evrov za cepivo

Foto: Žurnal24 Novo cepivo deluje na principu ustvarjanja antiteles, ki se vežejo na molekule n
Farmacevtsko podjetje iz ZDA je potrdilo, da so odkrili cepivo proti kajenju. Pri GlaxoSmithKlinea so pripravljeni plačati 27 milijonov evrov za cepivo.
Oglej si celoten članek

Število smrti, ki so povezane s posledicami kajenja je veliko višje od števila smrtnih žrtev povezanih z novo gripo, ki jo povzroča virus H1N1.

Prav te dni pa je podjetje Nabi Pharmaceutisals iz Boca Ratona na Floridi predstavilo novo cepivo NicVAX, ki bo kadilcem dokončno pomagalo prenehati kaditi. Novo cepivo deluje na principu ustvarjanja antiteles, ki se vežejo na molekule nikotina in preprečujejo njihov vstop v možgane.

A iz podjetja so sporočili, da cepivo še ni bilo uradno potrjeno. Kljub temu, pa že dosega visoko ceno med ponudniki, ki jih bo v primeru potrditve zagotovo še več.

Večletne raziskave so pokazale, da je bilo med kadilci, ki so sodelovali v raziskavi manj kot polovico povratnikov. „Če bodo cepivo odobrili, bodo pomagali milijonim kadilcem, ki bi se radi rešili odvisnosti,“ je pojasnil Jean Stephenne, predsednik biološkega oddelka GalaxoSmithKlinera, kjer so za cepivo pripravljeni plačati 27 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.