250 vojakov na pomoč tudi s čolni

Foto: Žurnal24 poplave
Slovenska vojska je priskočila na pomoč prizadetim v poplavah z 250 vojaki.
Oglej si celoten članek

Sto vojakinj in vojakov v Posavju, ki je med najbolj prizadetimi, pomaga pri odstranjevanju posledic poplav in plazov. "Na območju Krškega smo angažirali pet čolnov s posadkami, da pomagajo tam, kjer je najbolj potrebno. Danes bomo še dodatno prispevali osem čolnov in tri črpalke na tovornih vozilih," je za zurnal24.si povedal predstavnik Generalštaba Slovenske vojske Simon Korez.

150 vojakinj in vojakov pa pomaga odstranjevati posledice poplav v Ljubljani. Zbrali so se na Viču, od koder so jih razporedili po posameznih lokacijah. 

"Danes smo še naprej v pripravljenosti, če bo treba aktivirati dodatne vojake," še pravi Korez. Odločitev je v rokah uprave za zaščito in reševanje, saj se lahko vojska aktivira le, če uprava prosi za njeno pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.