20-letnik kradel starejšim

Foto: Žurnal24 (Foto: Istockphoto)
Sevniški policisti so prijeli 20-letnika iz okolice Škocjana, ki je osumljen tatvin, velikih tatvin, roparskih tatvin in ropa. Skratka, kradel je kot sraka.
Oglej si celoten članek

Mladenič naj bi si od 28. maja do 24. avgusta letos v Lazah pri Boštanju, Zavratcu, Senušah in bencinskem servisu Zaloke pridobil protipravno premoženjsko korist s šestimi večjimi kaznivimi dejanji. 28. maja je bila tako policija obveščena, da sta na dvorišče stanovanjske hiše v Lazah do 82-letne oškodovanke pristopila dva mlajša moška in ji na silo iztrgala ključe hiše, ki sta jo tudi pregledala, naredila nekaj škode, odnesla pa naj ne bi nič.

1. junija naj bi ob sodelovanju še drugih oseb v Zavratcu oropali 70-letnika, ki jih je prosil za prevoz. Z njim naj bi se odpeljali v gozd ter od njega zahtevali denar. Avgusta pa naj bi večkrat natočil gorivo na bencinskem servisu Zaloge in odpeljal brez plačila ter tako Petrol oškodoval za nekaj manj kot 200 evrov.

Deloval na širšem območju
Osumljenca so sicer na začetku junija s še nekaj drugimi osebami zaradi suma premoženjskih kaznivih dejanj na območju Brežic obravnavali in kazensko ovadili tudi brežiški policisti.

Pri nekaj kaznivih dejanjih naj bi osumljeni sodeloval z nekaj drugimi osebami, ki so jih policisti ovadili junija in je bil takrat zanje odrejen pripor. Podlaga za odvzem prostosti so bili tudi izsledki kriminalističnih tehnikov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki so z analizo sledi, najdenih ob ogledu kaznivih dejanj, lahko povezali osumljenca s kraji omenjenih kaznivih dejanj. Pri preiskovanju očitanih kaznivih dejanj so sodelovali tudi policisti iz Krškega, Brežic in Šentjerneja.

Vrednosti protipravne premoženjske koristi so sicer relativno majhne, nekaj sto evrov, skupna značilnost očitanih dejanj pa je izkoriščanje starejših žrtev in drznost pri izvrševanju. Osumljeni je bil zadnje leto večkrat ovaden zaradi suma kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.