18 slovenskih podjetij na lestvici 500 največjih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na letošnji lestvici Deloittovi lestvici 500 največjih podjetij v Srednji Evropi je tudi 18 slovenskih podjetij. Objavila jo je svetovalno-revizijska hiša Deloitte.
Oglej si celoten članek

Iz Slovenije je na lestvici najvišje uvrščena Skupina Petrol, ki je na regionalni lestvici zasedla 38. mesto. V bančnem sektorju se je NLB Skupina uvrstila na osmo mesto največjih bank v Srednji Evropi, medtem ko v panogi zavarovalništva na najvišjem, petem mestu najdemo Zavarovalnico Triglav.

Še vedno je kot v preteklih letih na prvem mestu zasidrano poljsko naftno podjetje PKN Orlen s prihodki od prodaje v višini 20,9 milijard evrov. Sledita mu madžarsko naftno podjetje MOL ter češka Škoda.

Skupni prihodki so se povečali

Direktor v Deloittovem oddelku za finančno svetovanje Janez Škrubej je povedal, da so se skupni prihodki, ki so jih v preteklem letu ustvarila največja srednjeevropska podjetja, v primerjavi z letom 2009 v evrih povečali za 14 odstotkov, kar je nedvomno posledica izhoda podjetij iz globalne krize, ki se je letu 2009 naselila v Srednji Evropi. "Preteklo leto je v primerjavi s predpreteklim letom 80 odstotkov podjetij izmed 500 največjih zabeležilo rast prihodkov. Na lestvico se je uvrstilo največ podjetij iz Poljske, Češke, Madžarske in Ukrajine, ki skupaj predstavljajo 73 odstotkov podjetij na lestvici."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:41 9. September 2011.

    smito23 -zaradi delavk se obrni direktno na Tuša, zaradi splošnega stanja v Sloveniji pa na tvoje rdeče gospodarje, Pahorjevo SD …

  • 07:01 9. September 2011.

    Oh smito, še zdaleč ni sramota biti slovenec. Sramota je biti tak hujskač in nevednež, kot si ti. Kaj se …

  • 18:14 8. September 2011.

    delavke tuša, ki prejemajo 550 neto mesečno za delo tudi ob nedeljah in praznikih, inventurah celo noč, noter ven v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.