15 let študij, porabili milijon evrov, zdaj so si na ministrstvu premislili

Foto: Profimedia Letališče Portorož
Letališča Portorož po besedah ministrstva ni mogoče širiti.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za infrastrukturo je po skoraj 15 letih študij in načrtov, za katere so porabili več kot milijon evrov, sklenilo, da podaljšanje vzletno-pristajalne steze na letališču Portorož zaradi omejitev pri umeščanju v prostor ni mogoče, poroča portal Regional Obala.

Tako bo vzletno-pristajalna steza ostala dolga 1.200 metrov in se ne bo podaljšala za 200 metrov, kar bo najbrž omejilo dolgoročni razvoj letališča. Brez podaljšane steze namreč večja letala ne bodo mogla pristajati na letališču - trenutno lahko tam pristajajo le letala z največ 70 sedeži.

Kljub svoji odločitvi pa so na ministrstvu potrdili možnost državne pomoči za portoroško letališče, vendar višina pomoči še ni znana.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:15 22. Junij 2024.

    Če bi bil v igri Magnifiko, ni opankovič vse zrihtal, tudi podaljšanje pristajalne piste.

  • 14:46 22. Junij 2024.

    In ko pa pogledamo na ministrstvu koliko zaposlenih je delalo, da niso nič naredili. Pri tem vključili še podizvajalce (sošolce, …

  • 14:06 22. Junij 2024.

    Holob ima krila..ne rabi dolge pristajalne piste!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.