1052 Preventovih delavcev na zavodu

Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič)
Od 30. avgusta do včeraj se je na Zavod za zaposlovanje prijavilo preko 1000 nekdanjih Preventovih delavcev. Boxmark v Slovenj Gradcu je medtem nekdanje delavke začel znova zaposlovati.
Oglej si celoten članek

Na urade Zavoda za zaposlovanje na Koroškem, Dolenjskem in v Posavju se je v tednu dni prijavilo 1052 nekdanjih Preventovih delavcev, ki bodo prva denarna nadomestila prejeli 15. septembra. Upravičenci do denarnega nadomestila septembra tega ne bodo prejeli v celoti, pač pa sorazmerni delež za čas, ko so bili v mesecu avgustu brez zaposlitve.

Pričakujejo še 40 delavk
V naslednjih mesecih brezposelnosti bodo prejeli nadomestila v celoti. Prvo naslednje izplačilo bo 7. oktobra, kar je teden dni prej, kot je predvideno po rednem terminskem načrtu izplačil. Zavod pričakuje, da se bo prijavilo še okoli 40 delavk v porodniškem staležu, ki jim v tem času teče odpovedni rok.

Približno 20 delavcev nadaljuje delo v Preventu ali pri katerem drugem delodajalcu neprekinjeno, tako da se na zavod ne bodo prijavili.

Boxmark začel zaposlovati
Večje zaposlovanje se obeta v drugih podjetjih. Med drugim je delavce že začel zaposlovati Boxmark, ki naj bi zaposlil približno 200 šivilj v Slovenj Gradcu in 400 šivilj v Radljah ob Dravi. Po delavkah iz Preventa sprašuje tudi Halog iz Lenarta.

Več podatkov (o višini nadomestila, časovnem okviru izplačevanja ipd.) si lahko preberete na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.