Žusterna: končno dobra novica

Foto: MOP, ARSO, GURS Žusterna
Najnovejši rezultati: voda je primerna za kopanje.
Oglej si celoten članek

Kopalna voda v kopališču Žusterna in kopalnem območju Žusterna AC Jadranka, mandrač Molet je ponovno primerno za kopanje, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Spodnji rezultati izrednega monitoringa kopalne vode so pokazali, da so se razmere na kopališču in kopalnem območju izboljšale: "Povečanega onesnaženja morja ni več zaznati."

Foto: Arso in NIJZ Izredni monitoring - rezultati analiz

Sporočili so, da pene na vodi kopališča Žusterna in kopalnega območja ni več videti, prav tako ni več zaznati smradu po fekalijah. Ker vedo, kje je žarišče problema, so svetovali tudi nadaljni nadzor.

Obenem odsvetujejo kopanje ob iztoku meteornega kanala, to mesto se bo tudi ustrezno označilo. Upravljalec kopališča pa bo tudi trikrat na dan opravljal kontrolo kopališča.

Kdaj jemati dopust Prosti dnevi in počitnice v novem šolskem letu

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.