Razočaranje za turiste - zaprli so osrednjo 'instagram' točko v Posočju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na vrhuncu turistične sezone v Posočju so prek noči zaprli eno najbolj priljubljenih znamenitosti, brv čez Sočo.
Oglej si celoten članek

Pristojni so minuli konec tedna s trakom in tablo z obvestilom prepovedali prehod čez brv prek Soče pri Kobaridu. Gre za eno glavnih točk na kobariški krožni poti, ki je zelo priljubljena pri obiskovalcih zaradi fotogeničnosti njene okolice nad strugo Soče. Več kot 50 metrov dolga brv nad smaragdno reko krasi tudi številne naslovnice publikacij. Številni so izkoristili brv za objave na svojih družabnih profilih.

Na občini Kobarid so v objavi na družbenem omrežju zapisali, da je brv "do nadaljnega" zaprta zaradi nevarnosti. Koliko časa bo zaprta in kdaj bodo pristopili k sanaciji, niso navedli.

Vzrok za zaprtje te več kot 25 let stare brvi, ki jo je dnevno prečkalo na stotine ljudi, naj bi bila oslabljena nosilna konstrukcija.

Foto: Občina Kobarid Soča Kobarid brv

S tem je Kobariška zgodovinska pot še dodatno ohromljena, potem ko je že dlje časa zaradi rekonstrukcije državne ceste Kobarid - Trnovo ob Soči onemogočen neposreden prehod s Tonocovega gradu do Soče. Turisti imajo zaradi slabega obveščanja o aktualnih preprekah veliko pripomb, vedo povedati domačini.

Foto: Občina Kobarid Soča Kobarid brv

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 01:38 21. Avgust 2024.

    Kaj se je nevarnost pokazala šele sredi poletja ali so vedeli ogovorni že prej?

  • 21:57 20. Avgust 2024.

    Če odgovorni niso sanirali nevarnosti že pred sezono, je to pravilno. Če bi bila pa nesreča in mrtvih nekaj ljudi, …

  • 20:41 20. Avgust 2024.

    Čudno, da kobariški župan, bivši kondukter ni ubral podobne taktike, kot jo je na Soči v zvezi z dostopom za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.