Povsem blizu Ljubljane skrivnosten kraj z zdravilnimi učinki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sredi mešanega gozda, na zemljišču, velikem približno 10.000 kvadratnih metrov, kjer se v blagem naklonu zvrsti več energijskih centrov in izvir Žive vode, najdemo edinstveno energijsko točko.
Oglej si celoten članek

Slovenija slovi po tem, da je prava zakladnica energijskih točk. Ena izmed se nahaja v dolini reke Gračnice, o kateri smo na Žurnalu24 že pisali. Tam se naravne lepote prepletajo s kulturnimi znamenitostmi, ki celotni dolini dajejo rahlo skrivnosten, če ne kar magičen pridih. Čudoviti slapovi in slapišča ter seveda ostanki nekdanje mogočne kartuzije so glavni razlogi za obisk doline reke Gračnice.

jo poznate? Tudi to skrivnostno in povsem skrito dolino ponuja Slovenija

Danes pa bomo predstavili energijsko točko, ki se nahaja v neposredni bližini Ljubljane. To je Naravni zdravilni gaj Tunjice, ki je od Ljubljane oddaljen približno pol ure vožnje. Najdemo ga sredi mešanega gozda, na zemljišču, velikem približno 10.000 kvadratnih metrov, kjer se v blagem naklonu zvrsti več energijskih centrov in izvir Žive vode.

Zdravilni centri na tem območju so odkrili že v letu 1998, ko je lastnik zemljišča gospod Drago Vrhovnik kopal mivko in v nogah začutil toploto in mravljinčenje. Pri kopanju mivke je naletel tudi na izvir vode. Z njo se je mimogrede namazal in na njegovo presenečenje je dolgoletna rana na roki, ki se že dolgo ni hotela zaceliti, popolnoma izginila. Ta nenavadni pojav je pritegnil njegovo pozornost.

Številne raziskave in merjenja, ki so sledila, so razkrila, da na tem območju privre na površje več energijskih centrov. Vsak od njih ima poseben zdravilen učinek na enega ali več organskih sistemov telesa. To ga je privedlo do odločitve, da je ustanovil Gaj, kjer so danes te energije na razpolago vsem, ki si želijo izboljšati svoje zdravstveno stanje na najbolj naraven način, t.j. s povratkom nazaj k naravi, izvoru vsega življenja.

neverjetno To je nedvomno eden najlepših krajev v Sloveniji

Obiskovalci lahko trenutno obiščejo devet centrov. Vodnik, ki skupino vodi od centra do centra, spremlja in usmerja potek zadrževanja na tem področju. Prav tako obiskovalcem pomaga, da se skozi vaje sprostijo in odprejo vsem blagodejnim učinkom tega posebnega kraja.

Od septembra velika novost

V Zdravilnem gaju Tunjice, kjer že več let stekleničijo izvirsko Živo vodo, so konec septembra predstavili tudi prvo polnilnico izvirske vode brez mikroplastike na svetu. Izjemna tehnološka inovacija nagovarja aktualne izzive na svetovni ravni, partnerji pri projektu pa verjamejo, da bo imela dolgoročen pozitiven vpliv na okolje.

xxx

Raziskave so pokazale, da je tamkajšnja izvirska voda visoko kakovostna, in takšno želijo v Tunjicah zagotavljati tudi v prihodnje. V ta namen so namestili filtrirni sistem za vodo, ki iz nje odstranjuje tudi mikroplastiko. "Filter za vodo deluje kot mehanska pregrada, ki preprečuje vstop delcev, ne spreminja pa same vsebnosti vode. V procesu testiranja sistema smo ugotovili, da mikroplastika ne prihaja le iz vode, temveč tudi iz zraka, zato smo se odločili, da poleg vodnih uporabijo še filtre za odstranjevanje mikroplastike iz zraka," edinstven projekt opisujejo avtorji.

ste jo videli? To edinstveno atrakcijo imamo prvi v Evropi

V prihodnje načrtujejo še gradnjo večje polnilnice, saj želijo avtomatizirati sistem. Poleg tega bodo postavili posebne zbiralnike vode, da bo celoten njihov sistem brez mikroplastike, tudi za obiskovalce v glamping nastanitvah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:48 27. Oktober 2024.

    Žurnal24 marketing ....

  • 16:34 26. Oktober 2024.

    Kaj vse se nekateri zmislijo, samo da bi nategovali ljudi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.