Geraldine DeRuiter, ustvarjalka bloga The Everyhereist, je v ostri kritiki popolnoma "sesula" restavracijo Bros v italijanskem mestu Lecce. Opisala jo je kot najslabšo restavracijo z Michelinovo zvezdico na svetu. Blogerka je povedala, da so ji postregli dvanajst vrst pene in sladico v mavčnem kalupu kuharjevih ust na 27-hodnem degustacijskem meniju.
"Vse je imelo okus po ribah"
Podrobno je opisala večino jedi, ki jih je jedla v družbi šestih prijateljev in dejala, da so namesto v restavracijo prišli v "zelo zelo drago gledališče," v katerem so se počutili kot liki v romanu Charlesa Dickensa.
"Ker – tega ne morem dovolj poudariti – ni bilo nič postreženega niti približek dejanskemu obroku," je zapisala v svoji recenziji. "Nekatere jedi so bile le koščki užitnega papirja. Pili smo kozarce kisa. Vse je imelo okus po ribah, tudi mesne jedi. In skoraj vse je bilo postreženo hladno."
Jed je narejena iz žarke rikote, je zatrdil natakar
Blogerka je pojasnila, da v z Michelinovo zvezdico nagrajeni restavraciji ni jedilnika. Gostje dobijo le prazen list papirja s QR kodo, ki vodi do posnetka kuharja, ki govori o vsem drugem, le o meniju ne. Tako so gostje prepuščeni na milost in nemilost natakarjev, da jim razložijo, kaj za vraga se dogaja.
V nenavadni razlagi so ji natakarji povedali, da je ena od jedi, ki je bila videti kot "majhna ocvrta kroglica sira", narejena iz "žarke rikote".
"Oprostite, ste rekli žarke? Mislite ... fermentirane? Starane?" "Ne, žarke," ji je odvrnil natakar.
Peno naj bi kar polizali iz kuharjevih ust
Najbolj grozljiva pa se ji je zdela pena iz citrusov, ki so jo postregli v skledi, oblikovani v obliko kuharjevih ust. Pribora jim niso dali, saj naj bi peno kar polizali iz kuharjevih ust. "Prepričana sem, da so to idejo dobili v kakšni vzhodnoevropski grozljivki," je zapisala DeRuiterjeva.
Počasi so se začeli počutiti kot udeleženci Stanfordskega zaporniškega eksperimenta. Incidentov je bilo več. Ko je njen prijatelj želel na zrak, da bi pokadil cigareto, so ga natakarji ustavili in mu naročili, naj se nazaj usede. Natakar se je razjezil tudi, ko je opazil, da je blogerka jedla pravo pomarančo, ki so jo kot dekoracijo postregli k eni od jedi. Pustil ji je, da je pojedla dve rezini, nato pa ji je krožnik vzel iz rok in ga odnesel v kuhinjo.
Ena najhujših in najdražjih izkušenj
Na koncu je blogerka, potem ko je podrobno opisala več takšnih jedi, svojim bralcem pustila priporočilo, naj nikar ne jedo v tej restavraciji. "To je bila ena mojih najhujših in najdražjih kulinaričnih izkušenj," je dodala.
Recenzija je zaokrožila po svetovnem spletu kmalu po tem, ko jo je novinarka časnika The New Yorker Helen Rosner delila na Twitterju in izrazila svoje presenečenje.
Pridi k nam na krvavice z zeljem, joto, čompe s skuto, ajdove žgance z obaro, pečenko s tenstanim krompirjem..... Da …
Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …
Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m