Nevarno: Tega nikar ne počnite!

Foto: Notranjski regijski park
Foto: Notranjski regijski park
Cerkniško jezero sicer ima ledeno skorjo, vendar je ta pretanka in se zaradi toplega vremena topi, sporočajo v Notranjskem regijskem parku. Zato je drsanje trenutno nevarno.
Oglej si celoten članek

Zaradi odjuge Notranjski regijski park ta konec tedna in v prihodnjem tednu drsanje po Cerkniškem jezeru odsvetuje. "Cerkniško jezero ni običajno jezero, ampak  presihajoče in na njegovem dnu so požiralniki. Kaj lahko se zgodi, da voda pod ledom nenadoma presahne, drsalec zgoraj pa je zato ne odnese najbolje," poudarijo in opozorijo vse, ki bodo vseeno drsali, da to počnejo na lastno odgovornost. "Svetujemo vam skrajno previdnost," dodajo.

Foto: Žurnal24 Cerkniško jezero

Kot alternativo drsanju pa priporočajo sprehode po številnih poteh ob jezeru - denimo po poti Drvošec, ki je dolga 3,7 km, ali pa po Poti izvirov, za katero trdijo, da je ena najlepših v parku. Povsem dokončana naj bi bila ta pot predvidoma konec pomladi, ko bodo na posameznih odsekih postavljene tudi informativne, usmerjevalne in poučne table za sprehajalce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.